MEDNARODNI FESTIVAL IN TEKMOVANJE SLOVANSKE GLASBE

X. Mednarodni festival - tekmovanje slovanske glasbe
»BLAGOSLOVI ME, MOJ TALISMAN«
 
Slovenija, 20.-30. november 2021

Organizatorji:

Ruski dom v Ljubljani (RCZK), občina Škofja Loka in zavod za kulturo in izobraževanje Zlata Lira ter kulturno društvo Talisman.

 

Osnovne naloge in cilji festivala: promocija ruskega jezika in ruske glasbene kulture; širjenje ruskih tradicij petja; odkrivanje nadarjenih izvajalcev; razvoj glasbenih sposobnosti in spretnosti; popularizacija glasbene kulture in pevske tradicije slovanskih držav; vzgoja in oblikovanje spoštovanja do različnih žanrov ruske glasbe; vzpostavitev in razvoj kulturnih izmenjav med slovanskimi državami.

 

Udeleženci: tekmovanja se lahko udeležijo vsi zainteresirani posamezniki ne glede na starost.

 

Tekmovanje v letu 2021 se izvaja ON-LINE. 

V primeru ugodne epidemiološke situacije Gala koncert se bo izvedel v Sokolskem domu v Škofji Loki ali v veliki dvorani Ruskega doma v Ljubljani v začetku decembra 2021.

 

Registracija / prijava na 10. Mednarodni festival in tekmovanje slovanske glasbe "Blagoslovi me, moj talisman" mora vsebovati:

- Izpolnjeno prijavnico na spletni strani tekmovanja

- Youtube link videoposnetka kandidata, ki ne sme biti starejši od 2 leti na dan prijave. Videoposnetek mora biti javno dostopen. Posnetek ne sme biti zmontiran iz več delov, vendar vsaka skladba mora biti posneta v celoti od začetka do konca.  

 

Kategorije / inštrumenti:

● Vokal (solisti, dueti, ansambli, zbori). V kategoriji vokal še posebej izstopajo žanri akademskega ali katera koli vrsta popularnega petja.

● Klavir

● Violina

 

Starostne skupine in kategorije festivala:

Do 9 let, 10 do 12 let, 13 do 15 let, 16 do 18 let, 19 do 25 let, odrasli (starejši od 25 let), mešana skupina.

 

Starostne skupine od 19 do 25 let ter odrasle lahko se udeležujejo v posebni kategoriji »Profesionalno izvajanje«. Za udeležbo v omenjeni kategoriji tekmovalci morajo pri prijavi posredovati kopijo dokumenta, ki potrjuje glasbeno izobraževanje (potrdilo o študiju ali diploma).

 

Tekmovanje bo potekalo v eni etapi.

 

Tekmovalni program:

Tekmovalci se predstavijo z dvema skladbama katerega koli slovanskega skladatelja ali avtorja besedila (slovanski, to so: slovenski, ruski, hrvaški, ukrajinski, beloruski, poljski, češki, srbski, bolgarski etc.) lahko pa tudi z ljudsko glasbo.

Vokalisti v kategoriji "Profesionalni izvajalci" se predstavijo vsaj z eno operno arijo.

Izvajanje ob spremljavi glasbene podlage je nesprejemljivo.

 

Nagrade:

Zmagovalec Grand Prix festivala - tekmovanja bo postal tekmovalec iz katere koli kategorije, ki bo dosegel največje število točk.

Zmagovalci v vsaki nominaciji prejmejo prvo, drugo in tretje mesto.

Izvajalcu za najboljšo izvedbo operne arije bo dodeljena posebna nagrada.

Organizacijski odbor lahko podeli tudi dodatne posebne nagrade.

 

Kotizacija za udeležbo na tekmovanju znaša:

- solisti  20,00 EUR,

- ansambli in zbori  40,00 EUR.

Račun za plačilo kotizacije z vašimi podatki prejmete na vaš elektronski naslov po oddani online prijavi. Rok plačila kotizacije je 7 delovnih dni po prejemu računa.

Rok prijave na tekmovanje: 20. november 2021.

 

Potek tekmovanja:

Po zaključku online prijav se sestane mednarodna strokovna žirija in posnetke oceni. Tekmovalcem se dodelijo zlata, srebrna in bronasta plaketa glede na dosežene točke. Plakete in potrdila o udeležbi se tekmovalcem pošljejo po elektronski pošti. Potrdilo o sodelovanju učenca na tekmovanju prejme tudi pedagog in korepetitor tekmovalca.

 

Lavreati / Nagrajenci tekmovanja bodo povabljeni k sodelovanju na Slavnostnem Gala Koncertu (v primeru ugodne epidemiološke situacije), ki bo potekal v Sokolskem domu v Škofji Loki ali v veliki dvorani Ruskega doma v Ljubljani.

V kolikor izvedba finalnih nastopov v živo ne bo mogoča, se bo Gala Koncert odvil preko posnetkov in bodo prejemniki nagrad obveščeni preko epošte.

Nagrade in potrdila se udeležencem pošljejo preko e – pošte.

 

Finalisti sami krijejo svoje potne stroške in morebitne stroške bivanja v primeru nastopa v Škofji Loki ali Ljubljani.

Odločitve žirije tekmovanja so dokončne.

Komisija lahko katerokoli od nagrad podeli med več tekmovalcev.

Komisija lahko določi dodatne nagrade za tekmovalce.

Z oddajo prijavnice se kandidat in njegovi starši oz. skrbniki strinjajo z zgoraj naštetimi pravili.

Kandidat in njegovi starši oz. skrbniki se z registracijo na tekmovanju strinjajo in dovolijo brezplačno javno objavo video-, audio- in fotoposnetkov kandidata ter dosežkov tekmovalca.

Za vsa morebitna vprašanja in spore je pristojen organizacijski odbor tekmovanja. Njegove odločitve so dokončne.

Podatki, ki se vpišejo ali priložijo on-line prijavi in jih bo organizacijski odbor uporabil izključno za potrebe prijave na tekmovanje.

Za dodatne informacije nam pišite na: info@slo-talisman.com

Pridržujemo si pravico do sprememb.

Ilja Repin, Slovanski skladatelji.